نوشته شده توسط : راد

سنگ ها به علت تنوع زیادی که دارند قابل استفاده در مکان های مختلف هستند. از سنگ ها در نمای داخلی و خارجی ساختمان تا مراکز تجاری و تفریحی و حتی استخر ها مورد استفاده قرار میگیرد. گروه سنگ ملک زاده در مقالات متعدد خود به بررسی استفاده از سنگ ها در مناطق مختلف پرداخته است. و نوع سنگ مناسب با هر منطقه را معرفی کرده است. در این مقاله به بررسی سنگ مناسب استخر میپردازیم.

سنگ مناسب کف استخر

اگر می‌خواهید برای کف استخر خود از سنگ استفاده کنید، می‌بایست در انتخاب نوع سنگ دقت کافی داشته باشید. زیرا سنگ انتخابی این قسمت باید کمترین میزان جذب آب را داشته باشد. از سوی دیگر، به دلیل مسائل بهداشتی تا حد امکان باید سنگ، سفید و روشن باشد تا به راحتی آلودگی‌های آن دیده شود. این سنگ، باید برابر لغزندگی ایمنی کافی برای افراد ایجاد کند. سنگ چینی ازنا به عنوان یک سنگ مناسب برای استخراین خصوصیت را دارا است و می‌تواند یک گزینه بسیار مناسب برای کف استخر شما باشد. از دیرباز تاکنون هم از سنگ چینی به خصوص سنگ‌های چینی ازنا در حوض و استخرهای قدیمی استفاده می‌شده است. اگر استخرهای قدیمی را مشاهده کرده باشید همگی از سنگ چینی برای کف استخر استفاده کرده‌اند.


سنگ مناسب برای محوطه استخر

سنگ مناسب استخر

بخش دیگری از استخر که برای ساخت آن نیاز به سنگ طبیعی است، محوطه استخر است. سنگ تراورتن، برای این منظور سنگ بسیار مناسبی است. این سنگ، محوطه بیرونی استخر را در آب و هوای گرم، خنک نگه می‌دارد و یک انتخاب عالی برای کف سازی دور استخر در فضای باز است. در سال‌های گذشته سنگ تراورتن به عنوان یک سنگ لوکس شناخته می‌شد، اما امروزه قیمت آن کاهش یافته و یک متریال مقرون به صرفه برای انواع کفپوش و سنگ فرش‌ها به شمار می‌رود. سنگ تراورتن، زمانی که در مقابل نور آفتاب قرار می‌گیرد، به مراقبت چندانی نیاز ندارد و فقط به شستشوی ملایم هر دو یا سه سال یکبار اکتفا می‌کند. در مناطقی که میزان رطوبت بالا باشد، باید این سنگ را سالانه مورد شستشوی عمیق قرار دهید.

سنگ برای لبه استخر

سنگی که برای دور استخر به کار گرفته می‌شود باید دارای قابلیت‌هایی مانند استحکام، عدم لغزندگی، زیبایی، قابلیت ضخیم برش خوردن، دارای عرض۶۰ سانت، عدم پوکی در سنگ و عدم خلل و فرج باشد. سنگ‌های مرمریت به علت دارا بودن قابلیت‌های ذکر شده بهترین و مناسب‌ترین سنگ برای استفاده در دور و لبه استخر هستند. لبه استخر به‌دلیل شرایطی که دارد حتماً باید به وسیله سنگ‌های بسیار محکم و بادوامی ساخته شود. سنگ لبه استخر می‌بایست عاری از هرگونه شکاف یا گوشه‌های تیز باشد. لبه‌های اسخر را همچنین با سنگ‌های بتنی پیش ساخته و مصالح سنگی نیز می‌سازند.


سنگ مرمریت، سنگ مناسب استخر

سنگ مناسب استخر

مرمریت از سنگ های آهکی است . سنگ های مرمریت از ترکیباتی همچون کربنات کلسیم ، کلسیت ، دولومیت ، کریستال و منیزیم تشکیل شده است . سنگ مرمریت از انواع سنگ دگرگون شده ی آهک است. استحکام و پایداری مرمریت ها زیاد بوده و در برابر هوازدگی و نفوذ آب مقاوم میباشند.

سنگ های مرمریت هم در ایران و هم در خارج از کشور فراورش میشوند. ولی مقدار قابل توجهی از بازار جهانی این سنگ به دست ایران می باشد . در ادامه قصد داریم شما را با ویژگی هایی این سنگ آشنا کنیم .


به طور کلی مزایای این سنگ عبارت است از :

  • مقاومت بالای سنگ (استحکام ذرات سنگ )
  • دارای طرح ها و رنگ ها متنوع
  • سطح صاف و صیقلی
  • جلای جذاب
  • جذب کننده بالای آب
  • مقاوم در برابر درجه هوای بالا
  • صیقل پذیری و ساب پذیری بالا
  • دارای چسبندگی بالا
  • دارای تخلخل کم
  • رنگ پریدگی در آن نیست

و ….

 



:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

انتخاب سنگ نما به عوامل مختلفی مانند سلیقه شما، استایل معماری ساختمان، شرایط آب و هوایی منطقه، نوع ساختمان (مسکونی، تجاری، صنعتی و غیره) و بودجه‌ای که می‌توانید صرف کنید بستگی دارد.
نمای ساختمان در هر ساختمانی نقش بسیار مهمی دارد؛ چرا که علاوه بر حفاظت از ساختمان، در مقابل موارد بسیار مختلف نظیر شرایط جوی و آب و هوایی و … ، باعث می‌شود که ساختمان شکل زیبایی به خود بگیرد و هویت پیدا کند.

حال سؤال اینجاست که، چه سنگی برای نما مناسب است؟


انواع سنگ نمای ساختمان

بهترین گزینه برای سنگ نما

سنگ هایی که برای نمای بیرونی ساختمان انتخاب می شوند باید از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشند. سنگ نما همواره در معرض تابش نور خورشید، برف و باران، گرد و غبار، آلودگی، سرما، گرما و رطوبت قرار می گیرد. به همین دلیل سنگ های مقاوم بهترین گزینه برای نما هستند. در ادامه به بررسی انواع سنگ های نما می پردازیم.

سنگ گرانیت
سنگ گرانیت نوعی سنگ آذرین است و در رنگ های متنوع به بازار عرضه می شود. این سنگ بافتی درشت دارد و به راحتی می توان آن را با چشم مشاهده نمود. گرانیت آلودگی را جذب نمی کند و از سختی بالایی برخوردار است.

از گرانیت نه تنها در نمای خارجی بلکه در محیط های مرطوب داخلی نظیر حمام و سرویس بهداشتی نیز می توان استفاده نمود. زیرا تخلخل آن پایین بوده و آب را به خود جذب نمی کند.

سنگ گرانیت با توجه به کانی هایی که درون آن وجود دارد، به رنگ های طوسی، سبز، قرمز و صورتی می باشد. گرانیت های سیاه با دانه های درشت فلدسپار یا گرانیت های پلنگی نیز از انواع این سنگ محسوب می شوند که قیمت بالایی دارند و معمولا در قطعات بزرگ به فروش می رسند.


سنگ تراورتن 
چه سنگی برای نما مناسب است؟ آیا سنگ های تراورتن برای استفاده در نمای ساختمان‎‌ها، مناسب هستند؟

این سنگ‌ها ضمن داشتن مقاومت بالا در مقابل شرایط جوی و آب و هوایی و همچنین زیبا بودن، دارای خلل‌ها و فرج‌هایی در خود می‌باشند که باعث می‌شود هنگام نصب سنگ دو اتفاق بسیار مهم رخ بدهد:
1 – ملات به درون این خلل ها و فرج ها نفوذ می‌کند.
2 – وجود این خلل‌ها و فرج‌ها، باعث کاهش وزن سنگ های تراورتن می‌شود.
تمامی موارد فوق، باعث می‌شوند که چسبندگی این سنگ با ملات به شدت افزایش پیدا کند و به این ترتیب ما یک ساختمان مستحکم با نمای زیبا و با شکوه داشته باشیم.


سنگ کریستال
سنگ های چینی یا کریستال از دیرباز در نمای ساختمان ها استفاده می شده است. اما امروزه به مدد دستگاه های جدید با پرداخت های سطحی بی نظیر، سنگ های چینی، آن روی زیبای خود را نمایان کرده اند.

سنگ های چینی با طرح های منتوع و زیبا، سطحی براق به دلیل ساب پذیری بالا، جذب آب کم، مقاومت در برابر شرایط گوناگون جوی و سرما و گرما از گزینه های مناسب (با تنالیته رنگی غالبا سفید و طوسی) برای نمای ساختمان محسوب میشود.

از میان سنگ های کریستال بهترین گزینه ها برای نما را میتوان سنگ ازنا – الیگودرز – پاتک – نیریز و سایمان را اشاره کرد. شایان ذکر است سنگ سایمان به ندرت در سایز های ۴۰ طولی و یا تایل برش میخورد و بیشتر در قالب ابعاد اسلب موجود است.


سنگ سند استون
سند استون نیز از جمله سنگ های رسوبی است که از ماسه و کانی های مختلف تشکیل می شود. کانی های موجود در این سنگ شامل سیلیس، اکسید آهن، کربنات کلسیم و دولومیت می باشند.

سند استون یا ماسه سنگ از مقاومت بالایی در برابر هوازدگی برخوردار است. چسبندگی این سنگ به ملات بسیار کم است، به همین دلیل هنگام استفاده از آن در نمای ساختمان از گیره اسکوپ سنگ استفاده می شود. رنگ ماسه سنگ، قهوه ای مایل به خاکستری و زرد است.

 

چه سنگی برای نما مناسب است؟

بهترین گزینه برای سنگ نما

باید موارد بسیار زیادی از جمله شرایط جوی و آب و هوایی منطقه‌ای که ساختمان مورد نظرمان در آن وجود دارد را بررسی کنیم و سپس با توجه به بودجه‌ای که داریم، یکی از انواع سنگ های تراورتن را برای آن انتخاب کنیم.

مثلاً سنگ های تراورتن عباس‌آباد و آتشکوه، سنگ ‌هایی هستند که خلل و فرج های کمتری نسبت به سایر سنگ ها دارند و از طرفی قیمتشان نسبت به سایر تراورتن ها، بیشتر است.
یا سنگ تراورتن تکاب، سنگ هایی هستند که برای نواحی شرجی ( گرم و مرطوب ) بسیار مناسب هستند.
یا سنگ‌های تراورتن دهشیر که قیمتشان با توجه به استحکام و کیفیت بالایی که دارند، بسیار مناسب است و از سایر تراورتن ها ارزان‌تر می‌باشد.

بهترین گزینه برای سنگ نما

ویژگی های سنگ نما

  • کانی های آن باید مورد بررسی قرار گیرد.
  • از مقاومت خمشی و کششی خوبی برخوردار باشد.
  • به راحتی بتوان آن را صیقل و برش داد.
  • در برابر تابش مستقیم نور آفتاب مقاوم باشد.
  • باران های اسیدی به آن آسیب وارد نکند.
  • به راحتی دچار ترک خوردگی و سایش نشود.
  • دارای خلل و فرج نبوده و آب باران و برف به راحتی در بافت آن نفوذ نکند.
  • سنگ نما باید سطحی صاف و یکدست داشته و رگه ها و طرح های زیبای آن قابل رویت باشد.
  • ظاهر و بافت سنگ دچار هوازدگی و پوسیدگی نشده باشد.
  • در برابر ضربه مقاوم بوده و دچار آسیب نشود.
  • در برابر نفوذ آب مقاوم باشد؛ زیرا نفوذ آب در سنگ در فصول سرد منجر به یخ زدگی و ترک خوردگی سنگ و فرسایش سریع آن می گردد.

 



:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 18 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

آیا سنگ گرانیت رادیواکتیو دارد؟

شکی نیست که گرانیت یکی از محبوب ترین سنگ های ساختمانی است که توسط بسیاری در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این سنگ سخت و زیبا دارای مزایای بسیاری است و برای طراحی داخلی و فضاهای مختلف از جمله آشپزخانه، حمام و سالن پذیرایی انتخاب مناسبی است. اگرچه این سنگ خواص و کاربردهای زیادی دارد، اما برخی معتقدند گرانیت رادیواکتیو است. حال باید بررسی کنیم که مواد سنگ گرانیت چقدر رادیواکتیو هستند و آیا با این سطح از خطر و تهدید استفاده می شود؟

 

مفهوم رادیواکتیویته در سنگ‌ها

رادیواکتیویته به توانایی یک ماده برای انتشار اشعه‌ی رادیواکتیو و گسیل ذرات آلفا، بتا، گاما و نوترون‌ها اطلاق می‌شود. در سنگ‌های ساختمانی نیز رادیواکتیویته ممکن است دیده شود، و این موضوع با توجه به ترکیب شیمیایی و نوع سنگ متفاوت است. رادیواکتیویته یک سنگ می‌تواند نتیجه‌ی عناصر شیمیایی رادیواکتیو موجود در آن باشد، مانند اورانیم و توریوم.

آیا سنگ گرانیت رادیواکتیو دارد؟

برای اندازه گیری رادیواکتیویته در سنگ ها از دستگاه های خاصی استفاده می شود که شدت پرتوهای رادیواکتیو را اندازه گیری می کند. این دستگاه ها می توانند نوع و سطح رادیواکتیویته یک سنگ را تشخیص دهند و داده های کمی و کیفی مربوط به آن را در اختیار ما قرار دهند. این اطلاعات به ما کمک می کند از استفاده از سنگ های رادیواکتیو یا سنگ های بسیار پرتوزا در مکان هایی که ممکن است برای سلامتی انسان خطرناک باشد، اجتناب کنیم و از سنگ های ایمن و بدون خطر در عملیات ساختمانی و ساختمانی استفاده کنیم.

رادیواکتیویته در سنگ گرانیت

در چند سال گذشته، با افزایش آمار سرطان ریه ناشی از پرتوهای گاز رادون و عناصر ساطع کننده آن در داخل منازل مسکونی و ساختمان‌ها مواجه شدیم. از این رو سازمان حفاظت از محیط زیست ایالت متحده یعنی EPA، میزان مجاز غلظت گاز رادون موجود در هوا را تعیین کرد. برای همین عده‌ای از آن زمان بر این باور هستند که انتشار گاز رادون از سنگ گرانیت، سبب به خطر افتادن سلامتی انسانها شده و برای آنها مضر است. از این رو محققان بر آن شدند تا آزمایشاتی را در این رابطه انجام دهند و میزان گاز رادون ساطع شده در ساختمان‌هایی با سنگ گرانیت و دیگری با سنگ آهکی را مورد بررسی قرار داده و به تفاوت آنها پی ببرند. نتیجه آزمایش نشان داد که میزان گاز رادون ساطع شده از سنگ گرانیت، خیلی کمتر از حد مجاز تعریف شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست ایالت متحده آمریکا است. این یعنی وجود چنین سنگ‌هایی مشکلی در سلامتی افراد ایجاد نکرده و سبب آسیب و ضرر و زیان خاصی به کسی نمی‌شود. البته باید اشاره شود که برخی از سنگ‌های گرانیت ایرانی، گواهی سلامت را از سازمان EPA دریافت کرده‌اند. برای مثال سنگ گرانیت کاهویی بیرجند، از جمله سنگ‌های گرانیت سبز در جهان است که موفق به دریافت این گواهی سلامت شده است. بنابراین با توجه به این موضوع هم میتوان از صحت و سلامتی سنگ گرانیت مطمئن شده و با اطمینان خاطر بیشتری از آن در فضاهای بسته استفاده کرد.

ویژگی‌های سنگ گرانیت

آیا سنگ گرانیت رادیواکتیو دارد؟

گرانیت یکی از پرطرفدارترین انواع سنگ های استخراج شده در صنعت سنگ ساختمانی است. این سنگ به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود به عنوان یک سنگ ساختمانی مرغوب شناخته می شود. خواص فیزیکی و شیمیایی گرانیت بسیار مهم است و بر انتخاب و استفاده ما تأثیر می گذارد.

ویژگی‌های شیمیایی سنگ گرانیت عبارتند از:

  • ترکیبات معدنی با غلظت بالا، از جمله کوارتز، فلدسپار، و میکا
  • عدم حاویت مواد مضر و سمی
  • عدم جذب آب و نفوذپذیری برای رطوبت
  • مقاومت در برابر اثرات محیطی مانند تغییرات دما و رطوبت

علاوه بر این ویژگی‌ها، سنگ گرانیت می‌تواند درجه‌های مختلف رادیواکتیویته داشته باشد. این ویژگی رادیواکتیویته، بستگی به ترکیبات معدنی موجود در سنگ گرانیت دارد. همچنین، سایر ویژگی‌های مرتبط مانند رنگ، بافت و ظاهر سنگ نیز می‌تواند، تأثیرگذار باشد.


آیا گاز رادون سنگ گرانیت سرطان زا است؟

همانطور که اشاره کردیم، این روزها بسیاری بر این باورند که استنشاق گاز رادون میتواند دلیلی بر سرطان ریه افراد باشد. حال باید ببینیم که آیا سنگ گرانیت و وجود گاز رادون در آن هم عاملی برای سرطان است یا خیر؟ در این رابطه باید اشاره شود که با توجه به میزان مجاز تعیین شده از سوی سازمان EPA، رادون سنگ گرانیت کمتر از حد مجاز است و عاملی برای ایجاد سرطان در انسانها نمی‌باشد. از طرفی سلامتی خود افراد در این زمینه هم موثر است. برای مثال افرادی که سیگاری هستند، نسبت به افراد غیر سیگاری به احتمال بیشتری دچار سرطان ریه می‌شوند. البته باید اشاره شود که ترکیبات سنگ گرانیت و محل شکل گیری سنگ‌ها، در میزان پرتوزا بودن آنها موثر است. در واقع ممکن است برخی از سنگ‌های گرانیت از خاصیت پرتوزایی بیشتری نسبت به دیگر انواع خود برخوردار باشند.

 



:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

چرا سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است؟

به نظر شما چرا سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است؟ آیا سنگ سفید در نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها استفاده می‌شود؟ چه سنگ‌هایی تم رنگی‌شان سفید است؟ برای دانستن جواب سوالات و دنیای لوکس سنگ‌هاس سفید ساختمانی با ما همراه باشید تا مطالب جدیدی را در اختیارتان بگذاریم.

دلایل محبوبیت سنگ سفید

به طور کلی، از نظر روانشناسی، رنگ سفید نماد پاکی، صفا و لطافت، طراوت و پاکی است و متضاد سیاه و تاریکی است. اگرچه در میان برخی از اقوام و اقوام این گونه معانی از سفیدی سرچشمه نمی گیرد، بلکه سفیدی را نشانه غم و مرگ و اندوه می دانند و سعی می کنند از آن کم استفاده کنند، اما در ایران و بسیاری از جوامع دیگر از سفیدی استفاده می شود. سنگ در بسیاری از عناصر، از جمله موارد مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی، می تواند نماد ظاهری مجلل و زیبا باشد و به راحتی نور را منعکس کند و درخشندگی وصف ناپذیری به ساختمان بدهد، هم در فضایی که به نمای بیرونی و هم در فضای داخلی می دهد و خطوط و جزئیات را ایجاد می کند. ساختمان به وضوح قابل مشاهده است. علاوه بر این، این رنگ قابلیت ترکیب با رنگ های دیگر را دارد تا ظاهری فوق العاده و چشمگیر ایجاد کند که در نگاه اول چشم هر بیننده ای را به خود جلب کند.

چرا سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است؟

اگر بخواهیم سنگ ها را از لحاظ جنس و مواد نشکیل دهندشان بسنجیم این سنگ ها معمولا در گروه های سنگ تراورتن،سنگ مرمریت ،سنگ گرانیت ،سنگ چینی و سنگ مرمر قرار می گیرند .

سنگ چینی

 

سنگ های چینی را می توان زیرمجموعه ای از سنگ های مرمر در نظر گرفت، اما به دلیل ویژگی های ظاهری خاص، اغلب برای بررسی به صورت جداگانه دسته بندی می شوند. بیشتر سنگ های چینی سفید رنگ هستند. از جمله ی این سنگ ها می توان به سنگ چینی ازنا،سنگ چینی نیریز،سنگ چینی قروه و سنگ چینی لایبید اشاره کرد.


سنگ گرانیت

این سنگ ها معمولا در طرح های خال خالی دیده می شوند.این سنگ ها بدلیل مقاومت در برابر رطوبت و مواد اسیدی معمولا استفاده ی زیادی در منزل و به خصوص اشپزخانه دارند.از جمله سنگ های روشن گرانیت می توان به سنگ گرانیت سفید نطنز،سنگ گرانیت سفید زاهدان و سنگ گرانیت مروارید اشاره کرد

سنگ سفید مرمر

سنگ مرمر یک سنگ آهک دگرگونی است که کانی اصلی آن کلسیت است. این سنگ دارای زیبایی فوق العاده، بافت نسبتا نرم و جلاپذیری بالا، ضد حساسیت است، مقاومت خوبی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف نشان می دهد، گرما را جذب نمی کند و در نهایت یکی از گران قیمت ترین سنگ های ساختمانی به حساب می آید. در عین حال، در مقایسه با رنگ های دیگر، مرمر سفید به دلیل عبور نور خوب و قیمت نهایی، محبوبیت بیشتری دارد. 

سنگ مرمریت

سنگ مرمر در دکوراسیون داخلی منازل کاربرد فراوانی دارد، از جمله سنگ های مرمر سفید می توان به مرمریت جوشقان، سنگ دهبید شایان و سنگ آهک اشاره کرد، سنگ مرمر معمولا از نظر قیمت مقرون به صرفه است.

 

 

دلیل استفاده از سنگ مرمریت سفید در معماری

چرا سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است؟

دلایل زیادی وجود دارد که بخواهید یک سنگ مرمریت سفید در نمای داخلی و خارجی ساختمان خود استفاده نمائید:

  1. سنگ‌های سفید مرمریت سطح صاف و صیقلی دارند
  2. سنگ‌های سفید مرمریت در فضاهای با نور کم بسیار پرکاربد هستند
  3. کاربرد زیادی در نمای بیرونی ساختمان‌ها دارند و حتی به صورت هماهنگ با رنگ‌های سفید دیگر سنگ‌ها استفاده می‌شوند.
  4.  در سالن آشپزخانه، کابینت‌ها و کانتور اصلی آشپزخانه از این سنگ استفاده می‌شود
  5.  در راه‌پله‌ها و پله‌های داخلی یک ساختمان استفاده می‌شود
  6.  ظاهر زیبا و شیک این سنگ به فضای ساختمان شکوه و جلال را القا می‌کند
  7.  در ساختمان‌های لوکس پرکاربرد است
  8.  در نمای کلاسیک و رومی بسیار بسیار پرطرفدارند

 


نتیجه‌گیری


با توجه به مواردی که گفته شد می‌توانیم بگوئیم با توجه به دلایلی که می‌گوئیم سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است و به‌عنوان یک انتخاب محبوب در طراحی و ساختمان‌دهی به‌کار می‌رود. سنگ سفید با رنگ سفید خالص و پاک، ظاهری زیبا و شیک به ساختمان می‌بخشد. این رنگ سفید باعث تاکید بر خطوط و جزئیات معماری می‌شود و ساختمان را به نمایش می‌گذارد.سنگ سفید توانایی بازتاب نور را دارد و به‌کارگیری آن در نماها و ساختمان‌ها، باعث ایجاد انعکاس نور در فضا می‌شود. این انعکاس نور به ساختمان تألق و روشنایی می‌بخشد. سنگ سفید از با قدمت‌ترین سنگ‌های ساختمانی است که در معماری به‌کار می‌رود. از دوران باستان تا به امروز، سنگ سفید در آثار معماری بزرگی مانند عمارت‌ها، قصرها و معابد به‌کار رفته است. این تاریخچه باعث شده تا سنگ سفید به عنوان یک عنصر کلاسیک و زیبا در معماری شناخته شود. سنگ سفید از جنس سنگ طبیعی است و دارای استحکام بالا و مقاومت در برابر فشار و سایش است. این خاصیت باعث می‌شود که ساختمان‌هایی که از سنگ سفید ساخته شده‌اند، برای مدت طولانی قابلیت استفاده و حفظ ظاهر خوب خود را داشته باشند.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 19 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

سنگ گرانیت دارای رنگبندی متنوع و بسیار زیبایی است یکی از این رنگها رنگ طلایی میباشد.رنگ طلایی یکی از رنگ‌های کاربردی در معماری کلاسیک و مدرن است. عمده کاربردهای سنگ ساختمانی طلایی در بناهای مسکونی و تجاری لوکس است. انواع سنگ طلایی ساختمانی با توجه به ویژگی‌ هایی که دارند در طراحی داخلی و نمای ساختمان‌ ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. کمیاب بودن این رنگ سبب گران‌تر بودن چنین سنگ‌هایی می‌شود. رنگ طلایی در برخی موارد زمینه‌ی اصلی سنگ‌های ساختمانی است. اما در اغلب مواقع این رنگ را می‌توان در هاله‌ها و رگه‌های موجود در بافت انواع سنگ‌ها یافت. در میان انواع سنگ‌های تراورتن ، سنگ گرانیت و به ویژه سنگ مرمریت می‌توان نمونه‌های بسیار با کیفیتی را مثال زد. در ادامه برخی از این نمونه‌ها را معرفی می‌کنیم.

سنگ گرانیت طلایی ماگما

سنگ گرانیت ماگما گلد از خنک شدن آهسته گدازه های آتشفشانی تشکیل شده است.سنگ گرانیت طلایی ماگما سنگی طبیعی با زمینه بژ مایل به زرد می باشد،سنگ گرانیتی عجیب با امواج طلایی بر روی بک گراند مشکی. گرانیت ماگما عمدتا در معادن برزیل استخراج می شود و همانطور که اشاره گردید جزو خانواده گرانیت می باشد،بنابراین یک سنگ سخت آذرین با خواص ضد ساییدگی، و یخ زدگی، سنگی با سخت و با قابلیت ساب پذیری بالا می باشد.

این سنگ قابلیت استفاده در دکوراسیون داخلی و نمای بیرونی ساختمان و همچنبن برای سنگ کف ساختمان نیز بسیار مناسب می باشد و کاربرد فراوان دارد. زمانی که تکه ای از سنگ گرانیت ماگما را می خرید بخشی از تاریخ سیاره خود را در خانه خود دارید و از آنجا که، هیچ دو تخته سنگی یکسان نیستند پس شما صاحب اثری منحصر به فرد از دل طبیعت هستید.

معرفی انواع سنگ گرانیت طلایی


کاربرد سنگ گرانیت ماگما گلد

  • سنگ کانترتاپ
  • روشویی و حمام
  • کفپوش
  • روکش دیوار
  • پله ها و تراس

 

سنگ گرانیت طلایی جگوار

سنگ اسلب گرانیت جگوار (JAGUAR Granite) یکی از خاص‌ترین، باکیفیت‌ترین و زیباترین سنگ‌های اسلب گرانیت موجود می‌باشد که با توجه به طرح خاص و جذاب آن و مشخصه‌های ساختاری فوق‌العاده این سنگ، در طراحی‌های داخلی و خارجی ساختمان‌های لوکس و مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد. عمدتا سنگ گرانیت جگوار به‌صورت اسلب فرآوری و تولید می‌گردد. خاستگاه سنگ اسلب گرانیت طلایی جگوار کشور هندوستان بوده و وجه تسمیه این سنگ به دلیل شباهت ظاهری آن به پوست پلنگ است. سنگ اسلب گرانیت طلایی جگوار یکی از خاص‌ترین گرانیت‌های موجود در بازار می باشد و در صورت فرآوری صحیح که عمدتا به‌صورت اسلب انجام می‌پذیرد، زیبایی خیره کننده را از خود به‌جا می‌گذارد.

 

معرفی انواع سنگ گرانیت طلایی


ویژگی‌های سنگ اسلب گرانیت طلایی جگوار

  1. استحکام فوق‌العاده و دوام بالا
  2. جذب آب نسبتا مناسب که سبب افزایش کاربرد این سنگ در کابینت و کانترتاپ آشپزخانه می‌شود
  3. طرح خاص و جذاب
  4. قابلیت ایجاد قاب‌های بوک‌مچ و فورمچ
  5. مقاومت فشاری بسیار بالا
  6. مقاومت سایشی مناسب
  7. عدم خش‌پذیری و لک‌پذیری
  8. قیمت بسیار مناسب نسبت به سایر سنگ‌های مشابه خارجی و وارداتی
  9. ابعاد اسلب ماکزیمم و نسبتا بزرگ به دلیل قواره بودن و سلامت بالای کوپ سنگ

 

کاربرد سنگ اسلب گرانیت طلایی جگوار

خرید و استفاده از انواع سنگ اسلب گرانیت طلایی جگوار در فضاها و مکان‌هایی که در معرض رطوبت و تماس مداوم با آب هستند نظیر سرویس‌های بهداشتی، حمام‌های لوکس و مستر، روشویی و استخرها بسیار متداول می‌باشد. همچنین این سنگ به دلیل مقاومت بسیار بالا در برابر حرارت، تابش نور مستقیم آفتاب و … از نظر بسیاری از سازندگان و طراحان قابلیت استفاده در بسیاری از فضاها دارد. تعدادی از موارد کاربرد سنگ اسلب گرانیت جگوار عبارتند از:

  • فضای داخلی ساختمان
  • فضای خارجی ساختمان
  • دیواره‌های داخلی
  • پله‌های داخلی ساختمان‌های لوکس و مجلل
  • لابی و ورودی‌ها
  • ستون‌ها
  • شومینه
  • کف هال و پذیرایی VIP
  • پیشخوان و کانتر مراکز تجاری
  • هتل‌ها و پروژه‌های لوکس
  • صفحه کابینت و کانترتاپ
  • فضای داخلی آشپزخانه
  • سنگ مزار و مقبره
  • سرویس‌های بهداشتی لوکس
  • حمام و مستر
  • روف گاردن
  • استخر


سنگ گرانیت طلایی سولاریوس

سنگ گرانیت سولاریوس دارای رنگ های طلایی و قهوه ای قدرتمند، همراه با رگه های متنوع خاکستری، قهوه‌ای، بژ و سفید می باشد. حرکت رگه ها در هر برش از سنگ متفاوت و منحصر بفرد است. نمایش بی نظیر کنتراست رنگ های تیره و روشن در این سنگ، آن را به یک گرانیت طلاییِ جذاب و غنی تبدیل کرده است که در فضای معماری، تجملی نفس گیر و باشکوه، از جنس طبیعی ترین ماده زمین، خلق می کند. سنگ گرانیت سولاریوس از معادن کشور برزیل استخراج و در کشور ایتالیا فرآوری می‌گردد و از محبوب ترین سنگ های گرانیت دنیا می‌باشد.

معرفی انواع سنگ گرانیت طلایی

ویژگی های سنگ گرانیت سولاریوس:

  • مقاومت بالا در برابر فشار و سایش
  • جذب آب و نفوذپذیری پایین
  • مقاومت بالا در برابر نوسانات جوی و انجماد
  • درخشندگی و ساب پذیری بالا

 

سنگ گرانیت دلیکاتوس طلایی

سنگ گرانیت دلیکاتوس طلایی دارای زمینه طلایی با دانه‌های ریز به رنگ مشکی و هاله‌های کرم رنگ است.

این سنگ یک گرانیت وارداتی است که از کشور برزیل به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

سنگ گرانیت دلیکاتوس طلایی دارای قیمت بالایی است اما با این حال به دلیل داشتن طرح خاص و زیبای خود بین معماران و مشتریان محبوب است.

از ویژگی‌های بارز این سنگ میتوان به مقاومت بسیار بالای آن در برابر سرما، گرما، ضربه و فشار اشاره کرد.

 

موارد استفاده و کاربرد سنگ گرانیت دلیکاتوس طلایی

  • نما بیرونی و داخلی ساختمان
  • سنگ‌فرش
  • سنگ‌فرش و دیوار لابی
  • سنگ کف آسانسور
  • قاب آسانسور و…


سنگ گرانیت طلایی خرمدره

سنگ گرانیت خرمدره از چندین معدن و چندین سینه کار قابل استخراج میباشد که هر یک سورت های متفاوت با رنگ های مختلفی دارند از جمله:فیلی،شکلاتی، طلایی میباشد. یکی از معروفترین این رنگها طلایی آن میباشد.
سنگ گرانیت طلایی خرمدره از نوع دانه دار است که دارای زمینه ی طلایی به همراه دانه های ریز مشکی و سفید است. سنگ گرانیت خرمدره در برخی موارد دارای خلل و فرج است که جهت افزایش استحکام و کیفیت سنگ خلل و فرج ها توسط رزین پر میشوند. این سنگ در سورت های ضعیف دارای لکه های سیاه است که به اصطلاح به انها غده میگویند. این سنگ به روش های سابیده،فلیم،کوبیک و جداول سنگی قابل فراوری میباشد که هر یک بر اساس کاربرد این سنگ فراوری شده و به بازار سنگ عرضه میشود. و در ابعاد اسلب،تایل،پله و کوبیک قابل برش میباشد.

معرفی انواع سنگ گرانیت طلایی

کاربرد سنگ گرانیت طلایی خرمدره:

  • سنگ کف فضای داخلی ساختمان
  • سنگ کف فضای خارجی
  • سنگفرش محوطه و پیاده رو ها
  • سنگفرش سوله های صنعتی و بهداشتی
  • نمای بیرونی و داخلی
  • دیواره پارکینگ
  • بدنه راه پله و سنگ پله
  • جدول سنگی

 



:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

سنگ مرمریت دهبید احرار، سنگی است که از معدنی در صفاشهر واقع در استان فارس استخراج می گردد. سنگ مرمریت دهبید احرار ویژگی های منحصر به فردی دارد که یکی از آن ها، رنگ آن است. سنگ دهبید احرار معمولا دارای پس زمینه های رنگی سفید خامه ای تا بژ پررنگ می باشد که رگه های ظریف خاکستری و قهوه ای دارد.

پالت رنگ ملایم این سنگ باعث شده تا حس ظرافت و گرما به محیط بدهد و بتواند با تمام سبک های دکوراسیون هم خوانی داشته باشد. بنابراین در حال حاضر طراحان و سازندگان تمایل زیادی به استفاده از این نوع سنگ نشان می دهند.

لازم به ذکر است که سنگ مرمریت دهبید حرار را می توان برای زیبایی و جذابیت بیشتر جلا داد و یا این که برای ظاهر طبیعی تر به صورت مات استفاده کرد. همین طور این سنگ با توجه به ویژگی هایی که دارد و تخلخل کم آن می تواند در مقابل پارگی و سایش دوام بیاورد، بنابراین در جاهای پر تردد و رفت و آمد به کار می رود.

ویژگی های اصلی سنگ اسلب مرمریت دهبید

  • متراکم و مستحکم
  • مقاومت سایشی خوب
  • جذب آب کم
  • ساب پذیری بسیار
  • مقاومت فشاری خوب


کاربرد سنگ مرمریت دهبید احرار

سنگ مرمریت دهبید احرار


این سنگ با توجه به ویژگی هایی که دارد در بخش های مختلف ساختمان ها به کار می رود که عبارتند از:
• سنگ فرش فضاهای داخلی ساختمان
• سنگ نمای داخلی ساختمان های تجاری و لوکس
• سنگ فرش راه پله ها و راه روها
• کفپوش پارکینگ
• کفپوش ورودی و لابی هتل ها
• میز و کانتر آشپزخانه
(همین طور سنگ مرمریت دهبید احرار علاوه بر صنعت ساختمان سازی، در ساخت مصنوعات سنگی و لوازم تزئینی نیز مورد استفاده می گیرد)


قیمت سنگ مرمریت دهبید احرار

سنگ مرمریت دهبید احرار را می توان جزء سنگ‌های گران قیمت دسته سنگ مرمریت‌ قرار داد زیرا این سنگ‌ها از کیفیت بالا و جلوه‌ی زیبایی برخوردار هستند. محبوبیت این سنگ در بازارهای خارج از کشور هم یکی از دلایل مهم قیمت بالای مرمریت دهبید احرار است. اما به طور کلی فاکتورهایی مانند روشنی رنگ زمینه و یکنواختی طرح و عدم ناخالصی در سنگ، ضخامت، ابعاد و کیفیت موادی که در طی مراحل فراوری استفاده شده است در قیمت گذاری این سنگ موثر است.

معدن سنگ مرمریت دهبید احرار

سنگ دهبید احرار یکی از معادن منطقه دهبید است که معادن مختلفی از جمله؛ معدن سنگ دهبید شایان، حسن آباد، ارکیده، زارع و …. در این منطقه هستند. مشخصات فیزیکی و شیمیایی تمامی معادن سنگ دهبید تقریبا یکسان است و کمی تفاوت ظاهری دارند.

سنگ مرمریت دهبید احرار

نکات خرید سنگ احرار دهبید

در زمان تحویل سنگ دهبید احرار باید به یک سری نکات توجه کنید که عبارتند از:

  1. ابعاد سنگ با متراژ سفارشی را بررسی نمایید.
  2. در زمان تحویل سنگ، نماینده ای از طرف مجموعه شما در محل حاضر باشد.
  3. شکستگی و خرابی سنگ ها را بررسی نمایید.
  4. پیش از ثبت سفارش، موجودی سنگ ها را ارزیابی کنید تا در زمان سفارش با کمبود رو به رو نشوید.
  5. ابعاد و نوع سنگ دهبید را با دقت انتخاب نمایید.

 

معایب مرمریت دهبید احرار

 

  • برای به کارگیری در قسمت‌های بیرونی و باز زیاد مناسب نیست.
  • اگر در معرض نور آفتاب در مدت زمان طولانی قرار گیرد کم کم بد رنگ می‌شود.
  • اگر در مکان‌های پر رفت آمد به عنوان سنگ‌فرش یا کفپوش به کار گرفته شوند به مرور زمان دچار ساییدگی می‌شوند.
  • قیمت نسبتا بالا

مزایای سنگ مرمریت دهبید احرار

سنگ مرمریت دهبید احرار

  • مستحکم و متراکم
  • جذب آب پایین
  • ساب پذیری بالا
  • سطح براق
  • تخلخل کم در مقایسه با تراورتن‌ها
  • تراکم زیاد
  • دوام و ماندگاری بالا
  • مقاومت سایشی زیاد


:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 دی 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

 

طبق تعریف استاندارد انجمن مواد و آزمون آمریکا ASTM سنگ ساختمانی (Building Stone) به سنگ طبیعی گفته می شود که در اندازه ها و شکل های معینی انتخاب و فرآوری می شوند. این سنگ ها با یک یا چند سطح فرآوری شده و یا بدون سطح فرآوری شده در نمای ساختمان ها، جداول و سنگ فرش خیابان ها، بناهای یادبود و تاریخی استفاده می شوند؛ به بیان دیگر به سنگی طبیعی با کیفیت مناسب که بتوان آن را به همان صورتی که در طبیعت یافت می شود، استخراج نموده و به صورت انواع سنگ ساختمانی مورد استفاده در صنعت ساختمان، بریده و مصرف نمود، سنگ ساختمانی اطلاق می گردد.

استاندارد سنگ های ساختمانی

استاندارد سنگ چیست؟

استاندارد سنگ به مجموعه قوانینی گفته می شود که به کنترل کمی و کیفی سنگ و ویژگی های آن می پردازد. استاندارد ابعاد، ضخامت و وزن و دیگر ویژگی های مناسب سنگ را برای به کار گیری در ساختمان های مختلف با توجه به موقیت بنا و کاربری آن تعیین می کنند. توجه به استاندارد های سنگ از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که با توجه به این استاندارد ها می توان یک سازه ی ایمن ساخت.


استاندارد های سنگ ساختمانی

در کمیته سنگ های ساختمانی ایران تا کنون 8 استاندارد در زمینه سنگ های ساختمانی منتشر شده است که به دلیل فراوانی و گستردگی خواص سنگ ها، این تعداد ناکافی بوده. از این رو باید از استاندارد های سایر کشور ها کمک گرفت. این استاندارد ها GOST ، ASTM و استاندارد ایران ISIRI می باشند.

مهمترین استانداردهای سنگ ساختمانی در دنیا که برای 5 مورد از آنها استاندارد معادل ایرانی وجود دارد، در ادامه به آن ها اشاره خواهیم نمود:

ردیف عنوان کد استاندارد ایرانی کد استاندارد خارجی
  1. مقاومت کششی – BIS 121

  2. میزان جذب آب ISIRI 5699 ASTM C121

  3. مقاومت فشاری ISIRT 5698 ASTM C170

  4. مقاومت سایشی ISIRT 5700 ASTM C1353

  5. وزن مخصوص ISIRI 5699 ASTM C97

  6.  مدل گسیختگی ISIRI 5690 ASTM C120

 

استاندارد در سنگ تزئینی چگونه تعیین می شود؟

سنگ های تزئینی اغلب در نمای ساختمان به کار می روند. از همین رو استاندارد های مورد استفاده در این سنگ ها اغلب در راستای تعیین ضخامت، وزن، مقاومت در برابر شرایط مختلف و درصد جذب آب صورت می گیرد. البته لازم به ذکر است که استاندارد ها با توجه به نوع سنگ تعیین شوند. از همین رو نوع سنگ تزئینی نیز در تعیین استاندارد های آن تاثیر بسزایی دارد.


بر اساس استاندارد های سنگ ساختمانی، سنگ ها بر اساس جنس چگونه رده بندی می شوند؟

استاندارد سنگ ها، یک رده بندی کلی بر اساس جنس برای سنگ ها تعیین کرده است که دارای سه رده است. طبق این رده بندی هر سنگ به یکی از این سه رده تعلق دارد. این رده ها شامل سنگ های رسوبی، سنگ های دگرگونی و سنگ های آذرین هستند.

حداقل الزامات و استاندارد سنگ های ساختمانی تراورتن:

حداقل الزامات و استاندارد سنگ های ساختمانی تراورتن:


حداقل الزامات و استانداردهای لازم برای سنگ های گرانیت و مرمریت:

حداقل الزامات و استانداردهای لازم برای سنگ های گرانیت و مرمریت:


حداقل الزامات و استانداردهای لازم برای سنگ های آهکی:

حداقل الزامات و استانداردهای لازم برای سنگ های آهکی:

 

 



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

سنگ به دو صورت تر (با ملات) و خشک (بدون ملات) در نمای ساختمان نصب می‌گردد. روش نصب خشک که با عنوان روش نصب مکانیکی نیز شناخته شده است، با استفاده از پیچ و مهره فلزی انجام می‌پذیرد. در این روش ملات و سیمان به کار برده نمی‌شود بلکه سنگ با استفاده از پیچ و مهره فلزی بر روی دیوار نمای ساختمان نصب می‌گردد. در روش نصب خشک باید سنگی که برای نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضخیم باشد، چرا که در این روش، نیاز به سوراخ کردن سنگ است و چنانکه سنگ از ضخامت مناسبی برخوردار نباشد ترک خواهد خورد. استفاده از نمای خشک سنگ مرسوم ترین روش در طراحی نما و اجرای آن می باشد.

با این همه، نصب خشک سنگ نما دارای مزایایی است که موجب ترجیح این روش بر روش‌های دیگر می‌شود.

 

 

انواع سیستم نصب نمای سنگ خشک

نصب نمای خشک به روش های مختلفی انجام می شود همچون:

 

  • روش مشهود (نمایان)
  • نامشهود (غیرنمایان)
  • چسب سنگ مخصوص
  • پروفیل های شیاردار

 

 

اجرای سنگ نمای خشک

آسیب هایی که به نمای ساختمان وارد میشود ، علاوه بر اینکه زیبایی ظاهری ساختمان را دچار مشکل میکنند ، باعث نفوذ نفوذ رطوبت به داخل ساختمان و آسیب به عایق بندی ساختمان نیز میشوند.

اجرای نمای سنگ خشک سیستمی خود ایستا میباشد. در این روش ابتدا زیر سازی نما ، با توجه به وزن نما انجام میگیرد.در مرحله بعد پروفیل آلومینیومی روی اجزای زیر سازی قرار میگیرد ، بعد از این مراحل عایق های حرارتی نصب میشوند. در نهایت ، قطعات سنگ با استفاده از گیره ها بر روی پروفیل آلومینیومی کار داده میشود.

 

مزایای سنگ نمای خشک

 

  • سرعت اجرای بالای کار
  • کیفیت بالا
  • عایق حرارت و صدا
  • عدم نم دادگی به داخل ساختمان
  • مقاوم در برابر زلزله
  • محافظت در برابر عوامل جوی
  • کاهش دور ریز مصالح
  • هزینه بازسازی کمتر نسبت به روش سنتی
  • افزایش عمر نما

 

 

معایب نمای سنگ خشک

این احتمال وجود دارد که به دلیل استفاده از بست و پین در پشت سنگ، سنگ مورد نظر شکسته شود. برای جلوگیری از این کار باید 2 کار انجام داد:

 

  • می توان از سنگ با ضخامت بیشتر از 2 سانت استفاده کرد.
  • استفاده از نیروی ماهر و متخصص در هنگام اجرا.

 

 

 

مناسب ترین سنگ برای سنگ نمای خشک

برای خرید سنگ نما ، باید با افراد متخصص در این زمینه مشورت کرد ، و بهترین سنگ را برای نمای ساختمان انتخاب و به کار گرفت . برای تشخیص سنگ خوب با وسیله ای فلزی ، ضربه ای به سنگ وارد کنید در صورتی که صدای شیشه بدهد ، سنگ سالم است . در غیر این صورت سنگ دارای پوسیدگی میباشد .سنگ نما علاوه برا اینکه باید ظاهر زیبا و دلربایی داشته باشد می بایست از استحکام و مقاومت بالایی نیز برخوردار باشد . اصولا گرانیت و تراورتن از مقاومت بالایی برخوردارند ، ضمن اینکه تراورتن قیمت مناسب تری هم دارد.

سنگ نما را باید متناسب با شرایط محیط انتخاب کرد . برای مثال در مناطق سردسیر از سنگ هایی که تخلخل کمتری دارنداستفاده میشود . به هر حال هر شرایط اقلیمی سنگ نمای متناسب با خود را می پذیرد و انتخاب اشتباه سنگ نما می تواند نمای ساختمان را دچار مشکل کند .

 

قیمت اجرای نمای سنگ خشک

در مقایسه با انواع متریال نمای خشک ، قیمت اجرای نمای سنگ خشک تا حدی بالاتر بوده آن هم به این دلیل است که در این روش سنگ استفاده شده باید حکمی بوده و تقریبا از ضخامت بالای 5/2 سانتیمتر برخوردار باشد . البته در این روش اتصالات نمای خشک تقریبا از نظر قیمتی با توجه به روش نصب با متریالهای دیگر نمای خشک تفاوت قیمتی چندانی ندارد.

 



:: بازدید از این مطلب : 58
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 3 آذر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

سنگ دگرگون چه نوع سنگی است ؟

بسیاری از سنگ‌های ساختمانی معروف از جمله سنگ مرمر، سنگ چینی (کریستال) و سنگ مرمریت (البته بعضی از انواع مرمریت و نه همه انواع آن) امروزه در دسته سنگ دگرگون قرار می‌گیرند. از اینرو شناخت انواع سنگ‌ دگرگون خالی از لطف نیست.

سنگ ها يکی از قابل مطالعه ترين عناصر طبيعی می‌باشند. که تقريباً برای غالب رشته‌‌های علوم مورد استفاده قرار می‌گيرند. تمامی کارشناسان سنگ در صنایع سنگ میرزایی نیز ملزم به مطالعه وسيع و طولانی در شناخت سنگ و ساير مشخصات آن هستند.


سنگ های دگرگونی در اثر تغییر شکل یافتن سنگ های دیگر تحت شرایط فیزیکی و شیمیایی شدید در حالت جامد به وجود می آیند. سنگ های تغییر یافته سنگ ثانویه نامیده می شوند و این تغییرات می تواند روی سنگ های آذرین متبلور شده از ماگما، سنگ های رسوبی سطحی و حتی خود سنگ های دگرگونی اتفاق بیفتد. این سنگ ها ممکن است در نگاه اول شبیه به سنگ های آذرین متبلور شده به نظر برسند ولی با کمی دقت می توان فهمید که کانی های سازنده شان به صورت منظم و طبقه طبقه قرار گرفته اند و دگرگونی هستند.

سنگ‌های دگرگونی چگونه تشکیل می‌شوند؟

سنگ دگرگون چه نوع سنگی است ؟

برخی از سنگ‌های آذرین و رسوبی در برابر تغییرات شدید محیط جامد می‌شوند و این تغییرات از طریق فرایند دگرگونی می‌باشد. همچنین در بسیاری از مواقع این تغییر شرایط باعث ایجاد تبادلاتی در درون سنگ‌ها خواهد شد. دگرگونی در پوسته زمین، در زیر ناحیه هوا زدگی، سیمانی شدن و بالاتر از ناحیه ذوب اتفاق می‌افتد. در این محیط سنگ‌ها برای تطبیق با شرایط تشکیل، دچار تغییرات شیمیایی و ساختاری می‌شوند که در این فرایند سنگ دگرگون ایجاد می‌شود.
برخی از سنگ های دگرگونی که ساختار و ظاهر طبیعی آنها تحت تأثیر حرارت و فشار زیاد تغییر کرده است به شرح زیر است:

  • خاک رس به تخته سنگ
  • سنگ آهک به مرمر
  • سنگ آهک به مرمریت
  • گرانیت به گنیس
  • شیل به شیست
  • زغال سنگ به گرافیت
  • ماسه سنگ به کوارتزیت

انواع سنگ ها می توانند در معرض تغییرات دما و فشار باشند. تا ظاهر آنها کاملاً تغییر کند. با این حال، سنگ‌های دگرگونی غالباً از سنگ‌های آذرین یا رسوبی به دست می‌آیند که در نتیجه تغییرات فیزیکی محیط، تغییر شکل پیدا کرده اند یا به عبارت بهتر دوباره دچار تبلور شده اند.


انواع سنگ های دگرگونی

دگرگونی دینامیکی یا دگرگونی کاتاکلاستیک

دگرگونی کاتاکلاستیک مربوط به تغییر شکل مکانیکی است. مثلاً زمانی که دو بلوک سنگی در یک زون گسلی از کنار هم عبور می‌کنند، این نوع دگرگونی رخ می‌دهد. بر اثر لغزشی که در زون گسلی روی می‌دهد و بر اثر اصطکاک ایجادشده، گرما تولید می‌شود. سنگ‌ها در این قسمت خرد و ساییده می‌شوند. دگرگونی کاتاکلاستیک چندان معمول نیست و اغلب در زون های باریکی که در آن‌ها لغزش روی می‌دهد، اتفاق می‌افتد.

دگرگونی حرارتی یا مجاورتی

در دمای بالای ناشی از توده های نفوذی، نوعی دگرگونی به نام دگرگونی مجاورتی رخ می دهد، این نوع دگرگونی محدود به ناحیه کوچکی در اطراف توده های نفوذی می باشد و این ناحیه، هاله دگرگونی نامیده می شود و خارج از این ناحیه دگرگونی رخ نمی دهد.

دگرگونی ناحیه‌ایی

این نوع دگرگونی در محدوده وسیعی اتفاق می‌افتد و میزان تغییر شکل در آن بسیار است؛ بنابراین، دگرگونی ناحیه‌ایی سبب تشکیل شدن سنگ‌های دگرگونی با فولیاسیون بالا می‌شود. این سنگ‌ها شامل اسلیت ها، شیست ها و گنیس ها هستند. به عنوان مثال، زمانی که صفحه‌ی دو قاره با یکدیگر برخورد می‌کنند، فشاری بر سنگ‌ها وارد می‌شود. سنگ‌های دگرگونی ناحیه‌ایی در مرکز مناطق کوه زایی تشکیل می‌شوند. فشار باعث چین‌خوردگی شده و سبب افزایش ضخامت پوسته می‌گردد. چین‌خوردگی و ضخیم شدگی سنگ‌ها، آن‌ها را به سمت اعماق با فشار و دمای بالا سوق می‌دهد.

دگرگونی استاتیک یا انباشتی

در اعماق چند صد متری زمینکه دما بیشتر از ۳۰۰ درجه می باشد، سنگ های رسوبی تحت دما و فشار زیاد قرار می گیرند و کانی های جدیدی در این ناحیه تشکیل می شود. زنوئیت ها کانی هایی هستند که در اثر دگرگونی دفنی ایجاد می شوند. این نوع دگرگونی شباهت بسیار زیادی به دیاژنز دارد و در درجات افزایش دما و فشار آن با دگرگونی ناحیه ای قابل مقایسه است.

دگرگونی هیدروترمال یا دگرسانی هیدروترمال

جریان پیدا کردن سیال های داغ و فعال از لحاظ شیمیایی در سنگ ها، به ایجاد دگرگونی با درجه پایین و ایجاد اسکارن و سرپانتین می انجامد.

دگرگونی اصابتی یا ضربه ای

وقتی شهاب سنگ ها با سرعت بسیار زیاد به سنگ ها برخورد می کنند، به دلیل فشار شدید و شوک حرارتی ایجاد شده، سنگ ها دچار دگرگونی اصابتی می شوند.


نمونه‌ایی از سنگ‌های دگرگونی

سنگ لوح

یک نوع سنگ از دگرگونی آرژیلیت، شیل و در موارد خاصی از سنگ‌های آذرین خیلی ریزبلور - نظیر توف‌ها - به وجود آمده است. ارزش اقتصادی این سنگ به طور اهم به وجود صفحات جدایش، که کلیواژ نامیده می‌شود، بستگی دارد. این خاصیت در سنگ‌های لوح متفاوت است. برخی از آن‌ها را می‌توان به سادگی به صفحات نازک تقسیم کرد و در برخی دیگر این کار، خیلی به دشواری صورت می‌گیرد. یخبندان اثر خیلی بدی روی قابلیت جدایش لایه‌ها دارد، لذا سنگ را باید در معدن تا تازه است استخراج کرد.

سنگ مرمر
کلسیت، کانی اصلی سازنده سنگ مرمر است. این سنگ دارای بلورهای درشت، در هم بافته، متراکم و فاقد تورق می باشد. در مواردی دیده شده است که مواد آلی سنگ های اولیه به صورت نوار و لایه هایی در این سنگ دیده می شوند. این امر به دلیل ایجاد حالت جریانی و تغییر شکل اتفاق می افتد. سنگ مرمر در رنگ های خاکستری متمایل به آبی یا قهوه ای، سفید و صورتی در بازار یافت می شود.


کوارتزیت
کوارتز کانی اصلی تشکیل دهنده این سنگ است ولی کانی های میکا، فلدسپات، آکانیت و ماربل نیز بمقدار کم در آن دیده می شوند. رنگ طبیعی کوارتزیت سفید است ولی اگر ناخالصی داشته باشد رگه هایی از خاکستری رنگ که به دلیل دگرگون شدن ماسه سنگ های کوارتزیتی به وجود می آیند، در این سنگ های دگرگونی دیده می شود. کوارتزیت به دلیل مقاومت بالایش در ساخت کف و پله استفاده می شود.


اسلیت
این نوع سنگ دگرگون شده بافتی با دانه های ریز داشته و دارای تورقی خاص به نام رخ اسلیتی است. اختلاف در رنگ یا ابعاد دانه ها، موجب شناسایی اثرات لایه بندی اولیه در تعداد زیادی از اسلیت ها می شود و این سطوح، زاویه ای با سطوح رخ اسلیتی می سازند. کلریت، مسکویت و کوارتز نمونه هایی از کانی های اسلیت هستند ولی بلورشان به قدری کوچک است که تنها با میکروسکوپ دیده می شود. اسلیت نوعی سنگ است که درجه دگرگونی کمی دارد و به طور عمده از شیل تشکیل شده است. این کانی در رنگ های سیاه، قرمز، خاکستری و سبز یافت می شود.


کاربرد سنگ های دگرگونی

سنگ دگرگون چه نوع سنگی است ؟

نوع سنگ دگرگونی، کاربرد آن را تعیین می کند، که تا حد زیادی به مواد معدنی درون سنگ بستگی دارد. دو سنگ دگرگونی که اغلب مورد استفاده قرار می گیرند مرمر و کوارتزیت هستند. مرمر معمولاً در مجسمه سازی و آثار هنری همراه با ساخت و ساز تزئینی استفاده می شود. همچنین اغلب آسیاب می شود و در برخی موارد در پلاستیک، کاغذ و حتی خمیر دندان استفاده می شود.

کوارتزیت احتمالاً بیشتر به دلیل استفاده از آن در آشپزخانه ها به عنوان رومیزی شناخته شده است. کوارتزیت گاهی اوقات خرد می شود و در ساخت خطوط راه آهن استفاده می شود. شیست و اسلیت ممکن است در محوطه سازی استفاده شود، در حالی که اسلیت ممکن است در سقف نیز استفاده شود.

تاثیر فشار در دگرگون شدن سنگ ها

سنگ دگرگون چه نوع سنگی است ؟

فشار حاصل از طبقات بالایی که به میزان ۲۵۰ الی ۳۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع به ازای هر کیلومتر عمق است، مانند فشار هیدرواستاتیک عمل کرده و به صورت ایزوتروپ بر سنگ ها وارد می شود.

به طور کلی حاصل این نوع فشار ایجاد کانی هایی با وزن مخصوص بیشتر است.

فشار جهت دار
در این حالت فشار وارده، در جهت های خاصی شدید تر است و به صورت ایزوتروپ نیست و در نتیجه آن کانی هایی که در امتداد خاصی هستند یا طویل و متورق اند، به وجود می آید.

فشار آب
این فشار به صورت کم و جزئی است. در اثر واکنش ها و فعل و انفعالاتی که به هنگام دگرگونی رخ می دهد، مقدار اندکی آب تولید می شود که خود، نقش مهمی در تشکیل سنگ های دگرگونی دارد.



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 آبان 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

انواع سنگ های ساختمانی از مهمترین و بادوام ترین مصالح ساختمانی می باشد . تنوع سنگ ها و معادن کشور و گسترش ساختمان هایی با کاربرد های مختلف انتخاب و خرید نوع مناسب سنگ را برای معماران و کارفرمایان مشکل می کند. نکات مهمی هست که طراحان و ساختمان سازان در هنگام خرید و فروش سنگ باید به آن توجه کنند.در ادامه در این مقاله با این نکات آشنا می شویم.

1- دوام سنگ

می دانیم که هر سنگ ساختمانی خصوصیات منحصر به فرد خود را داراست و بنابراین نوع سنگ و دوام آن می تواند اولین و مهم ترین پارامتر خرید تلقی شود. این که بدانیم چه سنگی برای کجا بهترین عملکرد را دارد خود به تنهایی نیمی از دوام سنگ را به دنبال خواهد داشت. به طور مثال می دانیم که سنگ تراورتن برای نما و سنگ گرانیت برای راه پله بهترین گزینه است. اگر جای این دو سنگ و کاربری آن ها عوض شود این موضوع به کلی برعکس شده و دوام آنچنانی از آن ها نخواهیم داشت. بنابراین اولین قدم شناخت سنگ و کیفیت و دوام آن و در دومیت قدم اجرای دقیق و اصولی سنگ ها می باشد. سنگ تراورتن در برابر بارندگی و آفتاب مقاوم است. سنگ چینی و سنگ مرمریت در برابر فشار و سایش مقاوم است و سنگ گرانیت تمامی این موارد را با خود دارد.


۲- جذب آب سنگ
میزان جذب آب سنگ یکی دیگر از عوامل و نکات مهم در هنگام خرید سنگ محسوب میشود. سنگ شما باید متناسب با کاربری آن، جذب آب مناسبی داشته باشد. تمامی سنگ ها جذب آب دارند ولیکن میزان جذب آنها با هم متفاوت است بعنوان مثال سنگ های لایم استون جذب آب بالایی دارند و نمیتوان در جاهایی که در معرض رطوبت و کثیفی هستند استفاده کرد زیرا لک پذیری بالایی دارند و در اثر شرایط جوی و رطوبت پوسیده میشوند.

3- رنگ سنگ

سومین مورد با اهمیت پس از تعیین قیمت حدودی، انتخاب بهترین رنگ سنگ است. رنگ سفید گران ترین و رنگ های کرم و شکلاتی به ترتیب قیمت های مناسب تری دارند. بنابراین با توجه به رنج قیمتی که در نظر داریم، انتخاب رنگ بر اساس طرح و سلیقه مشخص خواهد شد. سنگ نما می تواند رنگ های گفته شده و سنگ های داخلی می توانند مشکی، طوسی، سبز، قرمز و آبی نیز باشند. بنابراین رنگ سنگ می تواند تا حدودی جنس و معدن آن را نیز مشخص کند.

4- بافت سنگ
توجه به بافت و تراکم سنگ نیز می تواند بسته به شهر محل پروژه و آب و هوای آن حائز اهمیت باشد. در واقع توجه به جنس سنگ می تواند در نهایت توجه به بافت و تخلخل سنگ نیز منجر شود. سنگ گرانیت متراکم ترین سنگ ساختمانی به شمار می رود و به همین دلیل است که جذب آب فوق العاده پایین و دوام بسیار بالایی دارد. سنگ تراورتن تراکم کمتری داشته و به دلیل وجود خلل و فرج در دل آن در دسته سنگ هایسبک وزن قرار می گیرد. سنگ های مرمریت و کریستال هم در بین این دو سنگ قرار دارند و تراکم های متوسط رو به بالا دارند. بنابراین سنگ متراکم بهترین سنگ برای کاربری کف تلقی می شود.


5- کاربرد سنگ
یکی از نکات مهم هنگام خرید سنگ در نظر گرفتن کاربرد آن است به طور مثال اگر سنگ انتخابی شما برای نمای بیرونی ساختمان است پس انتخاب سنگ نما ی بیرونی شما باید سنگ تراورتن، سنگ گرانیت و یا کریستال (چینی) باشد. زیرا سنگ های نام برده شده در برابر نوررخورشید، سرما و گرما مقاوم میباشند و رنگ و ساب خود را بر اثر شرایط جوی از دست نخواهند داد.


6- قیمت سنگ
انتخاب و خرید سنگ می بایست با بودجه شما متناسب باشد. سنگ ها سورت های گوناگونی دارند و سنگ های مشابه بسیار هستند. بعضی از معادن سنگ بدلیل تقاضای زیاد و صادراتی بودنشان قیمت بالایی دارند ولیکن سنگ های مشابه آن با قیمت کمتری از معادن دیگر وجود دارد که میشود جایگزین این گونه سنگ ها شود. دلیل دیگر موثر بر قیمت سنگ، سایز و نوع فرآوری آن است بدین صورت که فرآوری سنگ به روش اره و اسلب از قیمت بالاتری نسبت به روش فرآوری قله بر دارد. بنابراین اگر بودجه کافی برای خرید سنگ اسلب را ندارید میتوانید سنگ های سایز کوچکتر را جایگزین نمایید.

7- نوع فرآوری سنگ

صیقلی، تیشه ای، بوش همر، فلیم، چرمی، کات بروکن، اسکراچ و ... از انواع فرآوری های سنگ ساختمانی به شمار می روند. این که در کدام کاربری ساختمان کدام یک از آن ها استفاده شود نکته ای مهم است که ما مشورت طراح و مجری کار صورت می گیرد. به عنوان مثال سنگ کات بروکن برای اجرا در کف مناسب نیست و دیگر آن که سنگ تیشه ای برای بدنه نما لازم نیست. بنابراین فضای کار، محیط مسقف یا سر باز و از همه مهم تر محل اجرای سنگ می تواند مهم ترین عامل تعیین کننده نوع سنگ از نظر فرآوری تلقی شود. در بازار ساخت و ساز امروز بیشترین درخواست سنگ برای مدل صیقلی و پولیش خورده است و پس از آن شاهد اجرای سنگ های تیشه ای و بوش همر می باشیم.

8- معدن سنگ
در تمامی جنس های سنگ مانند تراورتن، مرمریت، گرانیت، چینی و لایمستون ها معادن سنگ بسیار زیاد و متفاوتی داریم که انتخاب هر یک از آن ها می تواند خرید و انتخاب ما را تکمیل کند. این موضوع در تراورتن ها پر رنگ تر است چرا که کشور ایران از نظر تنوع رنگ در تراورتن ها در رتبه اول جهانی قرار داشته و این نعمت الهی کار ما را کمی سخت خواهد کرد! انتخاب معدن درست که با اعتماد به فروشنده صورت می گیرد می تواند پس از انتخاب اصولی جنس، بهترین پارامتر ماندگاری سنگ تلقی شود. پس پیشنهاد مشاوران ما نیز همواره همین است که معدن سنگ بر اساس تجربه و علم فروشنده معتبر صورت پذیرد تا بهترین انتخاب را با یکدیگر داشته باشیم.



:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 مهر 1402 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد